Hidrosjetva i zaštita od erozije

Zaštita prometnica, kao i revitalizacija prirodne sredine obavlja se hidrosjetvom uz primjenu bio-algeen proizvoda. Metodom bezhumusnog ozelenjavanja postižu se djelotvorni učinci: trenutna i trajna zaštita od erozije i kvalitetan zeleni pokrov u skladu s autohtonim uvjetima.

Bezhumusno ozelenjavanje povezano je i sa velikim financijskim uštedama: otpadaju troškovi dovoženja humusa i njegova planiranja. To znači da se uz pomoć bio-algeena neplodne površine (npr. jalovina, pijesak, šljunak i td.) pretvaraju u plodno tlo, pogodno za rekultiviranje, jer bio-algeen aktivira i trajno podržava osnovne biološke cikluse u tlu. Njegovom se primjenom povećava sadržaj humusnih kiselina, a izgradnjom kompleksa glina-humus, poboljšava se pufernost tla.

Ozelenjavanje i zaštita od erozije

Erozivna zaštita metodom hidrosjetve uz primjenu bio-algeen proizvoda smanjuje i buduće troškove čišćenja i odstranjivanja osulina, eliminira opasnost padanja istih na i uz cestu, a samim time i povećava sigurnost za sudionike u prometu.
Primjenom bio-algeena dobiva se i do 300% veća korijenska masa trave, što je osobito značajno za kvalitetu, otpornost i trajnost travnjaka, kao i za erozivnu zaštitu tla.
Ponuđena tehnologija pokazala se kao optimalno prihvatljiva i za naše klimatske uvjete, uz to ekonomski opravdana i koja je već na mnogim dionicama pokazala izvanredne rezultate.

Ozelenjavanje i zaštita od erozije

Bio-algeen preparati proizvode se iz najstarije biljke na zemlji – smeđe morske alge Ascophyllum nodosum, 100% prirodnog podrijetla, sadržavaju preko 70 mikroelemenata, vitamina, aminokiselina i alginskih kiselina. Bio-algeen preparati koriste se već dugi niz godina u Europi i svijetu s velikim uspjehom.
Primjenu bio-algeen preparata preporučuje i Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Ozelenjavanje i zaštita od erozije

Bio-algeen tekući koncentrat

Novo napravljeni ili popravljani nasipi, strmine ili brane tretiraju se bio-algeen tekućim koncentratom tehnologijom hidrosjetve. Tretirane površine su trenutno zaštićene od erozije, čak ni jake kiše ne mogu učiniti štete. Dugogodišnjim ispitivanjem i promatranjem potvrdilo se da upotreba poliuronskih kiselina iz morske alge potiče biološki razvoj prirodnog ozelenjavanja. Bio-algeen tekući koncentrat uspješno se koristi i pri gašenju podzemnih i nadzemnih požara.

Ozelenjavanje i zaštita od erozije

Bio-algeen THK

Stabilizira nasipe, obale, brane i prirodne strmine. Bio-algeen THK koncentrat čak i sterilni pijesak pretvara u plodno tlo, značajno je i povećanje zadržavanja vode. Njegovim dodavanjem u zemlju popravlja se pH vrijednost. U procesu gradnje ili renovacije golf terena na pješčanim zonama, bio-algeen THK osigurava izdržljivost trave u dugim i sušnim periodima.

Ozelenjavanje i zaštita od erozije

OZELENJAVANJE se postiže tehnologijom hidrosjetve s autohtonim sjemenskim materijalom i suvremenom opremom visokog radnog učinka, do 50 000 m2 dnevno.

ZAŠTITA OD EROZIJE postiže se primjenom bio-algeena, koji kroz poliuronske koncentrate, trajno stabiliziraju tlo te pokreću prirodne organske cikluse koji stvaraju povoljne uvjete za vegetacijski rast na svim vrstama i konfiguracijama tala.

Ozelenjavanje i zaštita od erozije

Referentna lista


Povratak na vrh